Anita Ribo Más

Sóc Anita Ribó Más nascuda a Navàs. Vaig estudiar Magisteri i la primera plaça en la qual em van destinar va ser l’escola del Molí de Boixeda de Fals, els anys 1956, 1957 i 1958.

Després vaig anar com a Directora i Professora de l’Acadèmia Rial que es va formar a Navàs, i vaig estar fins l’any 1969 en què vaig anar als Estats Units per assumptes de treball del meu marit.

Més endavant vaig ensenyar espanyol en un Institut que es diu Cedar Shoals a la ciutat de Athens, a l’estat de Geòrgia, fins que em vaig jubilar.

Actualment i des del 2001 ensenyo dues classes d’espanyol a la Universitat Estatal de Geòrgia que és la ciutat d’Athens en què vivim.

He estat 20 anys Tresorera de l’Organització AATSP (Associació Americana de professors d’espanyol i portuguès) i de la mateixa organització he estat premiada dues vegades amb anys diferents com Mestra de l’Any, quan estava a l’Institut i Professora de l’Any ara que estic a la Universitat.

Encara que siguin classes d’espanyol el que he de ensenyar, els meus estudiants quan hem acabat el curs, han après força de Catalunya, o sigui que faig molta Pàtria.