Pròleg 2014

Celebrar la 37ena. edició del Pessebre vivent de Fals, un esdeveniment que any rere anys ens endinsa en el cor del misteri de la vida de Jesús, i en el misteri del Nadal, és una fita que cal celebrar, perquè la torxa de la fe, del compromís o de la inquietud d’un Poble sencer continua passant de mans a mans, de generacions a generacions, de cor a cor, portant els valors que ens ajuden a fer memòria i a viure amb sentit i compromís, humana, ben humanament la vida.

Tornar a posar en escena, quelcom més que una representació, «un misteri», que continua seduint i enamorant a tantes persones que tenen voluntat de «fer Poble», de teixir complicitats i d’acostar-se als veïns per tal de renovar junts el repte d’emocionar, implicar, ajudar a les persones a ser millors, dedicant temps, imaginació i la passió per fer gaudir de l’espectacle, però sobretot, per connectar-se amb el més essencial de la vida que batega en els seus cors de creients o de buscadors, és digne d’elogi i admiració.

Un any més felicitem a tot un Poble que sap crear lligams, que sap el que és i significa el compromís i que és capaç d’obrir les seves portes, perquè els de dintre i els de fora, puguin compartir quelcom essencial en un entorn privilegiat, en un paisatge que ajuda a aprofundir en el millor de la nostra tradició i que ens recorda, en l’íntim del cor, que només es veu bé amb el cor; que els que tenen el cor net, com els nens, són els que són capaços d’entendre el bo i millor.

Fals, un any més tornarà a ser el Betlem de Judà, que va portar una Bona Noticia per a tota la humanitat. Tant de bo, revivint el misteri, tots els que gaudeixen de cada escena, de cada missatge esdevinguin ells mateixos Bona Noticia, i portin a les seves llars, als seus treballs, a la societat, la llum que il·lumina a Fals i que pot donar una mica més de llum i de calor al nostre món que pateix el fred de la indiferència i la foscor d’una crisis que continua castigant als més febles.

Que tinguem unes bones festes de Nadal, que el 2015 sigui un any d’oportunitat i que la Gran família de Fals enforteixi el seu teixit associatiu, les relacions de bon veïnatge i el desig d’un món més just, fratern i solidari.