Valentí Roqueta i Guillamet

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (1979), Màster en Direcció d’Empreses per Escola Superior de Màrqueting – ESMA (1982), i Programa d’Alta Direcció per l’Institut d’Estudis Superiors d’Empresa (IESE, 1988).

Abans havia adquirit preparació tècnica per treballar en l’empresa familiar: Diplôme Nationale d’Oenologie, per l’Escola Superior Agronòmica de Montpeller (1972), i Mestre en Indústries Enològiques per l’Escuela de Maestría Industrial de Requena (1975).

Conseller delegat de Bodegues Roqueta, SA. Gerent de la SAT Masies d’Avinyó.

President d’honor de Caixa d’Estalvis de Manresa (des de juny de 2009). President de Caixa d’Estalvis de Manresa i dela Fundació Caixa Manresa (des de juliol de 1992 fins a juny de 2009). President de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència (des de 2003). President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages. Ha estat president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa (1983 – 1987). Vicepresident primer de la COPEF, organisme que agrupa les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació del nord d’Espanya i el sud de França (1983 – 1987). Vocal de l’Asociación Nacional de Envasadores de Vino. Membre de l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Medalla d’Or de la Cambra de Manresa. Medalla al Mèrit i Ensenya d’Or del Consell Superior de les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació d’Espanya. Confrare del Serenísimo Capítulo de Caballeros del Vino (1996). Confrare d’Honor de la Confraria de Vins del Bages. Insígnia d’Or del Gremi d’Hoteleria del Bages. Premi Personatge dels Bagencs de 2003.

És membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya des de l’any 2003.

Font: Wikipedia