El Pessebre

L’Associació Cultural i Recreativa de Fals és l’entitat organitzadora del Pessebre Vivent del Bages, que es representa cada Nadal, des de l’any 1977, a les Torres de Fals.

Descripció de la representació:

Aquest Pessebre és un dels que fa més anys que s’organitza a la comarca del Bages. Amb més de 40 anys d’experiència,  l’espectacle està molt arrelat al poble i gaudeix de gran prestigi i difusió arreu de Catalunya.

Cada Nadal es fan unes setze representacions i en elles hi participen aproximadament 250 persones dels pobles de Fals, Rajadell i altres pobles dels voltants, però el reconeixement més important són les persones d’arreu de Catalunya que cada any el visiten.

Cada any es convida a una persona vinculada a la cultura i tradicions populars a escriure el pròleg del programa de mà del nostre Pessebre Vivent. Personalitats com l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i el poeta Miquel Martí i Pol van escriure el pròleg del programa de la 25ena edició, l’any del 25é aniversari del Pessebre Vivent. A l’edició 2011-2012 hi ha col·laborat na Roser Capdevila -autora de Les tres Bessones- , donant al programa un aire molt diferent.

L’Associació Cultural i Recreativa de Fals és conscient de la importància d’aquest fet i per això s’esmerça per introduir millores any rere any. L’ACR aposta cada any per anar millorant el pessebre en tots els seus quadres, per oferir més qualitat a les representacions i per fer-lo més atractiu a l’espectador.

Les representacions del pessebre es realitzen els diumenges i festius dels mesos de desembre i gener, menys el dia de Nadal.

És un Espectacle que val la pena gaudir!!